Potrivit site-ului Senatului, pe ordinea de zi de astăzi, 7 iulie se află două proiecte privind data alegerilor locale. Unul dintre proiecte este iniţiat de UDMR şi altul de Guvern, propunerea fiind 27 septembrie.

„UDMR a depus la Parlament un proiect legislativ pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie 2020. Este o dată care este convenită între partidele politice, prin dezbaterea care a avut loc, prin poziţionările publice pe care le-au avut marea majoritate a formaţiunilor politice şi aşteptăm ca acest proiect legislativ să fie dezbătut şi adoptat. Este un proiect legislativ foarte important, foarte urgent, care va trebui tranşat în sesiune extraordinară, în ambele Camere, având în vedere faptul că, în principiu, procedura electorală trebuie să înceapă cu cel puţin 60 de zile înainte de data stabilită”, preciza, pe 29 iunie, Cseke Attila, citat de Agerpres.

Proiectul prevede ca „data desfăşurarii alegerilor pentru autoritatile administratiei publice
locale se stabileşte în ziua de duminica, 27 septembrie 2020, pentru:
a) consiliile locale ale comunelor, ale oraşelor, ale municipiilor şi ale sectoarelor
municipiului Bucureşti, precum şi pentru primari;
b) Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi pentru primarul general al
municipiului Bucureşti;
c) consiliile judetene, precum şi pentru presedintii consiliilorjudetene.”

Proiectul Guvernului privind stabilirea datei alegerilor locale pe 27 septembrie 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare a acestora a fost înregistrat pe 30 iunie şi prevede ca „data desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte în ziua de duminică, 27 septembrie, pentru: consiliile locale ale comunelor, oraşelor, ale municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti; primarii comunelor, ai oraşelor, ai municipiilor şi ai sectoarelor municipiului Bucureşti; Consiliul General al Municipiului Bucureşti; primarul general al municipiului Bucureşti; consiliile judeţene; preşedinţii consiliilor judeţene”.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here