Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 3 iulie, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, anunţă Administraţia Prezidenţială. 

Actul normativ prevede ca până la data de 31 decembrie 2021, declarațiile de avere și de interese pot fi completate şi depuse și în format electronic, certificate cu semnătură electronică calificată. Acestea se trimit Agenției Naționale de Integritate prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

Totodată, legea prevede că procedura de transmitere la distanță a declarațiilor de avere și de interese, precum și condițiile în care aceasta se realizează se aprobă prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Integritate.

De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2022, persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), cu excepția celor prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 39 (candidații pentru funcțiile de Președinte al României, deputat, senator, consilier județean, consilier local, președinte al consiliului județean sau primar), au obligația de a completa și depune declarațiile de avere și de interese în format electronic.

Declarațiile depuse în format electronic au același regim ca cele depuse în format hârtie, fiind transmise acelorași persoane șientități, urmând ca acestea să deruleze procedurile prevăzute de lege.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here