Ministrul Afacerilor Externe a anunţat astăzi, 3 iulie într-un comunicat de presă că în momentul de faţă există un singur punct de intrare în Grecia, din Bulgaria, pe cale terestră şi trei puncte de ieşire, dintre care două pot fi închise de autorităţi, fără preaviz.

” În conformitate cu informațiile oficiale comunicate de autoritățile elene în continuare, singurul punct de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă deschis traficului rutier pentru turiști, la acest moment, este Kulata-Promachonas. Potrivit acelorași surse, punctul de frontieră Makaza este deschis doar pentru situații speciale/călătorii esențiale și transporturi cu regim special/prioritar.

De asemenea, autoritățile elene au menționat că limitarea accesului turiștilor pe cale rutieră printr-un singur punct de frontieră este explicată prin faptul că punctul de frontieră Kulata-Promachonas este singurul dotat cu infrastructura tehnică pentru scanarea formularelor obligatorii pentru intrarea în Grecia” menţionează reprezentanţii MAE  în comunicat.

De asemena MAE reamintește că ieșirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră – Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu mențiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.

Potrivit comunicatului de presă, autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

MAE mai aminteşte că reamintește că în data de 1 iulie a fost emisă o atenționare de călătorie prin care cetățenii români au fost informați asupra limitării accesului pe cale rutieră în Grecia printr-un singur punct de frontieră, respectiv Kulata-Promachonas, precum și asupra faptului că toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr.

Informații detaliate privind condițiile de intrare și ședere în Grecia cât și detalii referitoare la procedurile de testare pentru infecția cu COVID-19 sunt disponibile AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here