Pasagerii care intră în țară prin fluxul de sosiri al Aeroportului Internațional Henri Coandă București au la dispoziție, începând de astăzi, 19 iunie 2020, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declarației epidemiologice, anunţă Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. 

Astfel, pasagerii pot completa, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declarației pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor și stabilirii de către direcțiile de sănătate publică a măsurilor care se impun.

Pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face oricând, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.

Ministerul Transporturilor subliniază că prin folosirea aplicației se reduce timpul de așteptare pe fluxul de sosiri al aeroportului și, astfel, se fluidizează traficul pasagerilor care sosesc din străinătate dar şi se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2.

Utilizarea formularului web mai are ca beneficii și verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum și protejarea cetățenilor și a personalului din aeroport.

Platforma poate fi accesată  AICI

aplicația este disponibilă momentan doar la Aeroportul Internațional Henri Coandă București și poate fi accesată  AICI 

Pașii care trebuie urmați pentru completarea electronică a declarației epidemiologice de intrare în țară sunt următorii:

  • Accesați adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau folosiți rețeaua WiFi Otopeni Airport disponibilă în Terminalul Sosiri;
  • Completați datele solicitate de aplicație și validați, apoi trimiteți formularul;
  • Este important să menționați adresa de izolare sau să marcați adresa de izolare cu adresa de domiciliu;
  • Veți primi un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicație;
  • Tipăriți declarația sau scanați codul QR la ghișeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri și ridicați declarația de acolo;
  • Prezentați-vă la ghișeele DSP.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here