A emis ordinul care reglementează acordarea locurilor distincte pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale din școlile speciale și de masă, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ, se anunţă într-un comunicat de presă pe pagina instituţiei, anunţă Ministerul Educaţiei.  

Conform sursei citate, repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate se realizează de către Comisia de admitere județeană/a municipiului București.

“Elevii cu cerinţe educaţionale speciale din învățământul special și de masă, care au absolvit clasa a VIII-a, au la dispoziție locuri distinct alocate. Aceștia vor depune, în perioada 30 iunie – 5 iulie, la Comisia de admitere județeană/Comisia de admitere a municipiului București, cererile de înscriere pentru admiterea pe locurile distinct alocate” se menţionează în comunicat.

 Repartizarea acestor candidați pe locurile distinct alocate se va efectua pe 6 iulie 2020 de către Comisia de admitere județeanăsau Comisia de admitere a municipiului București

Începând cu 10 iulie, elevii cu cerințe educaționale speciale pot participa la etapa de repartizare computerizată.

“Elevii cu cu cerinţe educaţionale speciale  din învățământul special și de masă, absolvenți ai claselor a VIII-a, se pot înscrie la etapa a doua de repartizare pe locurile distinct alocate, în perioada 30 iulie – 3 august 2020” mai anunţă MEC

De asemenea, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la examen și care totuși doresc să susțină probele în perioada 22 – 26 iunie 2020, se pot înscrie la etapa specială de Evaluare Națională, în conformitate cu prevederile legale.

Înscrierea se realizează în baza certificatului de orientare școlară și profesională a elevului.

Ministerul Educaiei mai precizează că toate detaliile privind înscrierea pot fi obținute de la unitățile de învățământ și de la inspectoratele școlare.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here