Operatorii de plaje vor fi scutiţi cu 30% de la plata contravalorii contractelor de închiriere, conform unei propuneri de act normativ înaintată Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), Ministerului Finanţelor Publice (MFP), scrie Agerpres.

„Prin actul normativ aprobat astăzi în şedinţa de Guvern, titularii contractelor de închiriere la Marea Neagră sunt scutiţi de la plata sumei datorate cu titlu de chirie. Această sumă reprezintă o reducere cu 30% din contravaloarea contractelor de închiriere pentru anul 2020. În mod evident, aceste sume nu vor mai fi incluse la plata datoriilor scadente. Propunerea noastră îşi doreşte să fie o compensare a pierderilor financiare pe care operatorii de plaje le au sau le-ar putea avea în acest sezon estival”, a declarat directorul general al ANAR, Ervin Molnar.

Potrivit ANAR, propunerea legislativă răspunde solicitărilor formulate de operatorii economici care au încheiat contracte de închiriere a plajelor cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, „ţinând cont de faptul că activităţile aferente sezonului estival 2020 nu se desfăşoară la capacitate optimă, datorită măsurilor de protecţie stabilite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 pe teritoriul României”.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here