Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate a lansat platforma online pentru derularea licitațiilor publice prin mijloace electronice, anunţă Ministerul Justiţiei într-un comunicat de presă. 

Platforma poate fi accesată AICI

Potrivit comunicatului, acest instrument inovativ a fost dezvoltat pentru a facilita accesul potențialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanțare socială și pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitațiile clasice.

Totodată, prin acest demers ANABI se alătură agențiilor de profil din Franța, Olanda, Marea Britanie, Belgia și SUA care implementează cu succes această bună practică.

„Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitații se asigură transparența și accesul facil la informații privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice,” menţionează reprezentanţii Ministerului Justiţiei.

”Continuăm drumul început acum 10 ani când am înființat biroul care a stat la baza constituirii ANABI. Digitalizarea va aduce mai multă eficiență în acțiunile instituției. Sunt mulțumit de activitatea conducerii acesteia. Sunt convins că va veni curând și ziua în care ANABI, prin cooperare cu partenerii instituționali interni și externi, va ”peria” în detaliu jurisdicțiile ”off shore” din toată lumea pentru a identifica activele financiare, mobiliare și imobiliare obținute prin infracțiuni și va contribui la recuperarea lor de către Ministerul de Finanțe. În joc va intra în curând și EPPO, Parchetul European. Facem eforturi, alături de Ministerul Public și Ministerul de Interne, pentru ca acțiunea instituțiilor de aplicare a legii să redevină eficientă”, a declarat Cătălin Predoiu, ministrul Justiției.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here