Conform Hotărârii de Guvern publicate vineri în Monitorul Oficial, astăzi, 15 iunie, grădinițele și creșele ar fi trebuit să se redeschidă. Acest lucru a fost amânat pentru că nu sunt gata normele de aplicare.

Monica Anisie spune că astăzi vor fi gata normele, iar odată cu publicarea lor în Monitor, unitățile private își vor putea redeschide porțile.

„Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme. Ministerul educației a realizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în cadrul unităților de învățământ preșcolar cadrele didactice, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii trebuie să completeze cu elementele specifice”, a declarat Monica Anisie la Digi24.

Ministrul a mai spus că normele metodologice vor fi gata astăzi, 15 iunie şi când acestea vor fi publicate în Monitorul Oficial, se vor deschide grădiniţele particulare.

Pentru grădiniţele şi creşelede stat, Monica Anisie a precizat că de astăzi, 15 iunie, se pot depune cererile la instituţia pe care a frecventat-o anterior copilul.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here