Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat într-un comunicat de presă că persoanele înregistrate în Spaţiul Privat Virtual pot face plata obligaţiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghişeul.ro.

Această soluţie permite achitarea a peste 30 de impozite şi contribuţii. Facilitatea este  operaţională din 11 iunie 2020, astfel că primel plăţi au fost deja efectuate de contribuabili.

Plata a fost introdusă pentru toate tipurile de creanţe fiscale care se pot plăti cu cardul prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi, iar instrucţiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile aici. 

ANAF mai menţionează că, în Spaţiul Privat Virtual, la accesarea serviciului „Plata obligaţiilor fiscale”, se afişează pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se doreşte plata. În cazul persoanelor care se autentifica în Spaţiul Privat Virtual cu NPOTP (nume, parola şi OTP), în lista apare doar CNP-ul titularului de cont.

La apăsarea butonului „Afişare obligaţii restante”, se afişează lista obligaţiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro şi care cuprinde peste 30 de poziţii, de la impozitul pe venituri, la contribuţii, accize colectate şi până la plata unor penalităţi.

La apăsarea butonului ‘Plăteşte’, utilizatorul este direcţionat către serviciul de plata online al platformei ghişeul.ro, unde se bifează căsuţa ‘Aprob plata şi sunt de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare’ şi butonul ‘Plăteşte’. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here