Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă  anunţat astăzi, 12 iunie că a fost prelungit, prin OUG, concediul de creștere a copilului pentru angajații care activează în domenii unde continuă restricțiile pe perioada stării de alertă. 

„A fost adoptată o OUG în domeniul protecției sociale. Aici Ministerul Muncii și Protecției Sociale a inițiat un act normativ care, pe de o parte, vine să reglementeze prelungirea unor facilități acordate persoanelor pe perioada stării de urgență și stării de alertă, iar pe de altă parte să permanentizeze o serie de proceduri instituire în această perioadă, măsuri de simplificare a modului de depunere a documentațiilor pentru diverse drepturi și beneficii sociale”, a anunţat Ionel Dancă.

Indemnizația pentru creșterea copilului, pentru persoanele care activează în domenii unde continuă restricțiile pe perioada stării de alertă se prelungește până la 31 decembrie 2020. La fel se va întâmpla și în cazul stimulentului de inserție pentru cei care se întorc la muncă sau doresc să se angajeze după încheierea acestei perioade.

„Potrivit acestor prevecderi, impactul acestor măsuri este de aproximativ de 13 milioane de lei, pentru două luni, în cazul indemnizației de creștere a copilului, de care vor beneficia aproximativ 3.000 de persoane în situația în care această indemnizați, așa cum cunoașteți, este de 2.200 de lei. Pentru stimulentul de inserție, se estimează un număr de beneficiari de aproximativ 5.000 de persoane și acest beneficiu se acordă în cuantum de 650 de lei, estimat pentru o perioadă de două luni”,a mai menţionat Ionel Dancă.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here