O parte dintre măsurile de relaxare economică care au fost luate în perioada pandemiei şi care urmau să expire la şfârşitul lunii iunie, vor fi prelungite până la 25 octombrie, a declarat ministrul finanţelor, Florin Cîţu, la Digi24.

„Am să prelungesc câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie. În ceea ce priveşte popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice, vom merge cu ele până în 25 octombrie şi, în acelaşi timp, şi cu impozitul specific pentru a ajuta şi industria HoReCa. Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a declarat Florin Cîțu.

În ceea ce privește companiile, Florin Cîţu spune că „IMM Invest a ajuns acum două zile la 4.000 de companii care au primit bani. Vorbim deja de un plafon care se duce spre 4 miliarde. Deja începe să accelereze, estimez că la începutul săptămânii viitoare vom avea 10.000 de companii. Ca o comparaţie, anul trecut erau în România 25.000 de IMM care aveau credite”.

Conform sursei citate, ministrul a estimat că în final 40.000 de companii vor avea acces la creditele facilitate de IMM Invest.

Potrivit declaraţiilor, decizia va fi adoptată joi seara, în ședința de guvern.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here