Guvernul a amânat decizia de prelungire a stării de alertă. Priemierul Ludovic Orban a declarat că o decizie urmând să fie anunțată la începutul săptămânii viitoare. Starea de  alertă este instituită până în data de 16 iunie inclusiv.

„O vom lua săptămâna viitoare, la finalul perioadei pentru care am stabilit starea de alertă, cu aprobarea Parlamentului… Starea de alertă este indispensabilă pentru a putea menține în vigoare toate reglementările  necesare pentru a garanta protectia sănătății și vieții cetățenilor, indiferent unde se realizează această protecție – la locurile de muncă, în spații comerciale, la terase”, a spus premierul.

Conform declaraţiilor premierului, Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune reluarea activității economice în spații comerciale cu mai multe magazine, adică în mall-uri.

Dar în interiorul centrelor comerciale nu se va permite activitatea cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor, sălilor de jocuri şi a locurilor de joacă.

Printre măsurile de relaxare anunţate de priemierul Ludovic Orban în cadrul şedinţei de joi seara se numără redeschiderea activităţii loteriei, caselor de pariuri şi jocurilor de noroc, cu excepţia celor din mall-uri.

De asemenea, vor fi permise activitățile fizice desfășurate în grupuri de câte 6 persoane, nu grupuri de 3 cum era până în prezent.

Piscinele exterioare vor fi redeschise și se va relua și tratamentul balnear.

Totodată, din 15 iunie se va permite, în condiții extrem de stricte, reluarea activității grădinițelor și activităților de tip after-schoool care funcționează în mod normal pe perioada verii.

11 iunie – Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și alți membri ai Executivului la începutul şedinţei de guvern #LudovicOrban #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

11 iunie – Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și alți membri ai Executivului la începutul şedinţei de guvern#LudovicOrban #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Joi, 11 iunie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here