Surse guvernamentale susțin că în ședința Executivului, programată pentru ora 18, va fi adoptată hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. Perioada de prelungire discutată la nivelul Guvernului este de 30 de zile, însă la discuțiile de miercuri cu Raed Arafat, liderii politici din Parlament au înaintat și termenul de 15 zile, scrie Digi24.ro

În declaraţia de presă susţinută la începutul săptămânii, președintele Klaus Iohannis a anunţat o serie de măsuri de relaxare care, potrivit sursei citate, vor fi incluse în Documentul Guvernului.

Conform declaraţiilor şefului statului, printre măsurile de relaxare  se numără redeschiderea mall-urilor și a grădinițelor private însă cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

„Vor fi mai puține restricții, dar nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă. Sunt măsuri care trebuie continuate cu caracter permanent. Purtarea măștii, distanțarea, evitarea locurilor cu aglomerări mari trebuie respectate. Măsurile restrictive propuse vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare”, a declarat Președintele Klaus Iohannis.

După adoptatea hotărârii de către Guvern aceasta este trimisă Parlamentului care trebuie să o voteze în termen de 5 zile. În cazul unui vot negativ, măsurile își pierd efectul. PSD, Pro România și ALDE au anunțat că votează împotrivă, în timp ce USR așteaptă prezentarea unor date epidemiologice pentru a lua o decizie, mai scrie sursa citată.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here