Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, 10 iunie, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 40/2020 privind măsuri de întărire a capacităţii administrative a sistemului sanitar, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, legea prevede că rezidenţii aflaţi în ultimul an de pregătire care au finalizat stagiul de rezidenţiat pe perioada stării de urgenţă se reîncadrează cu salarizarea aferentă pe perioada determinată, în condiţiile legii, până la data de 31 octombrie 2020.

Pentru rezidenţii aflaţi în ultimul an de pregătire care urmează să finalizeze stagiul de rezidenţiat pe perioada stării de urgenţă, contractele individuale de muncă pe perioada determinată, cu salarizarea aferentă, se prelungesc, în condiţiile legii, până la data de 31 octombrie 2020, prevede actul normativ.

de aceste dispoziţii beneficiază şi rezidenţii care au finalizat rezidenţiatul înainte de instituirea stării de urgenţă, în anul 2020.

„Beneficiază de aceste prevederi şi rezidenţii care au finalizat stagiul de rezidenţiat în 2020 până la decretarea stării de urgenţă, precum şi rezidenţii care finalizează stagiul de rezidenţiat după încetarea stării de urgenţă, până la data de 31 octombrie 2020”, prevede actul normativ.

Legea mai stipulează că „raporturile juridice încheiate în aceste condiţii încetează de drept la încetarea situaţiei de urgenţă, cu excepţia raporturilor juridice încheiate pentru posturile de execuţie vacante care încetează la finalizarea concursurilor pentru ocuparea acestor posturi şi a raporturilor juridice încheiate pentru posturile de execuţie suspendate pe perioada absenţei titularului postului care încetează la revenirea titularului de post”.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here