Președintele Klaus Iohannis, a avut astăzi, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri. La finalul ședinței, Președintele României a avut o declarație de presă.

Iată principalele declaraţii:

”Am avut în vedere necesitatea stării de alertă. Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu a crescut semnificativ, dar nici scăzut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxarea, adică unele restricții care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie.

După 15 iunie, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă

Vor fi posibile evenimente private, nu publice, private, cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 30 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 dacă vor acea loc în exterior.

Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă, nu obligatori, dar posibilă, după 15 iunie, redeschiderea after-school-urilor, grădinițelor și creșelor private

De asemenea, va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, după 15 iunie, dar şi a piscinelor exterioare cu respectarea unor norme foarte stricte.

Se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă. Sunt măsuri care trebuie continuate cu caracter permanent. Purtarea măștii, distanțarea, evitarea locurilor cu aglomerări mari trebuie respectate. Măsurile restrictive propuse vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare”, a declarat Președintele Klaus Iohannis.

Declarație de presă susținută de Președintele României, @Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 9 iunie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here