Pe agenda şedinţei de Guvern figurează  astăzi, 4 iunie, un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare din perioada iulie-august 2020.

Conform articolului 1 al proiectului, Guvernul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, în domeniile: finanţe publice şi economie; lucrări publice, dezvoltare şi administraţie; sănătate; afaceri interne; agricultură şi dezvoltare rurală; educaţie şi cercetare; cultură; comunicaţii; fonduri europene şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Art. 2. În conformitate cu dispoziţiile art. 115 alin. (3) din Constituţia României,
republicată, ordonanţele emise de Guvern în temeiul art. 1 vor fi înaintate spre aprobare
Parlamentului, potrivit procedurii legislative, până la reluarea lucrărilor Parlamentului în cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2020. Nerespectarea termenului atrage încetarea efectelor ordonanţei.

“Întrucât, potrivit art. 66 alin. (1) din Constituţie, prima sesiune parlamentară ordinară a
anului 2020 se încheie la sfârşitul lunii iunie, Guvernul a elaborat alăturatul proiect de lege prin care, la propunerea ministerelor/instituțiilor interesate, se solicită Parlamentului abilitarea pentru legiferare prin ordonanţe simple, pe perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a legii şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2020”, se arată în expunerea de motive.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here