OpANAF nr. 1107/2020 privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 139/2020 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice a fost publicat în Monitorul oficial nr. 468 din 03.06.2020

Actul normativ analizat astăzi aprobă formularul actualizat al declarației  unice. Sunt aplicabile două modificări, astfel:

Acordarea unei reduceri de 5% pentru plata impozitului, respectiv a asigurărilor sociale până în data de 30 iunie 2020; acordarea unei bonificații de 5% pentru depunerea electronică a declarației până în data de 30 iunie. Reducerea de 10% este aplicată dacă ambele condiții sunt îndeplinite simultan.

Contribuabilii au dreptul să direcționeze un procent de până la 3,5% din impozitul pe venit către unități de cult, entități fără scop patrimonial sau burse private. Formularul este rubricat corespunzător acestei posibilități.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here