IMM-urile vor avea la dispoziție un miliard de euro, sub formă de granturi nerambursabile, în viitorul pachet de relansare economică pregătit de guvern, iar companiile cu un singur angajat (care e și patron) vor putea primi câte un ajutor nerambursabil de 2.000 de euro, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, pentru G4Media.ro.

Pe termen scurt, va exista, la Ministerul Economiei, un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro, fresh money. Va fi împărțit în trei proiecte:

  •  550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant
  •  350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente
  • 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

“Totodată, am emis un ordin prin care am cerut tuturor companiilor să aprobe până pe 15 iunie planurile de investiţii pe 5 ani, investiţii serioase, care să fie în concordanţă cu Green Deal. Majoritatea companiilor le-au aprobat deja. Vorbim de investiţii de circa 12 miliarde de euro”, a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here