Senatorii au adoptat, astăzi, 3 iunie, o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 – Codul silvic care face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Proiectul prevede sancţiuni diferite – de la amenzi până la pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 7 ani – pentru tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional, dar şi pentru ruperea, distrugerea, ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate.

Potrivit proiectului mai este propusă amenajarea de poteci şi trasee pentru plimbare şi alergare. „Potecile şi traseele pentru mers, alergare şi biciclete pot fi realizate numai din pământ, lemn şi pietriş. Realizarea lor nu face obiectul scoaterii definitive/ ocupărilor temporare din fondul forestier naţional, nu necesită autorizaţie de construcţie şi este permisă numai în situaţia în care nu implică tăieri de arbori, defrişări şi se realizează din pământ, lemn şi pietriş”.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here