Președintele României, Klaus Iohannis a avut o declarație de presă în care s-a referit la două subiecte – Fondurile Europene şi Legile Justiţiei.

Iată cele mai importante declaraţii ale sefului statului:

Este în discuţie o propunere a Comisiei pe care noi o găsim bună. Asta înseamnă că fondurile mutianuale, MFF, vor fi discutate la pachet cu fonduri discutate pentru revigorare economică, pentru creşterea rezilienței economice în UE. Deci, vom beneficia și noi de mai multe fonduri decât am avut inițial în plan, până înainte de criză.

Se vehiculează foarte multe variante, sume. Dar în reaşitate avem de-a face cu un proiect al Comisiei, pe care îl găsim bun, prin care se alocă României fonduri importante

Însă urmează faze de negociere, între liderii statelor și ulterior și în Parlamentele naționale și în Parlamentul European.

Am analizat şi vom investi acești bani în proiecte foarte importante pentru România – nu doar revigorare economică. Şi firmele vor folosi aceşti bani.

Vom investi în autostrăzi, linii de cale ferată, în proiecte de energie regenerabilă, vom imbunătăți sistemele publice, vom investi bani importanți în sistemul de sănătate publică, în sistemul de învățământ. Toate lucrurile vor fi pregătite în detaliu.

Ne pregătim să atragem fonduri europene substanțiale pe care le vom investi în beneficiul României. Dar până atunci vrem să primim o alocare substanţială. Iar prima etapă de negocieri se va desfăşura în perioada 18-19 iunie când vom avea Consiliul European întro videoconferinţă.

Legile justiției: Guvernul va veni cu inițiativă legislativă pentru a repara legile justiției

Trebuie să ducem la bun sfârșit, dragi români, ce am început acum un an de zile, la referendum, când am oprit această măcelărire a legilor justiției. Săptămânile următoare vor avea loc consultări și eu voi avea consultări cu specialiști din domeniul justiției, cu politicieni. Guvernul va lucra la proiecte de legi și vor fi înaintate Parlamentului

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 3 iunie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here