Hotărârea 394/2020 care prevede noile măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iunie a fost publicată în Monitorul Oficial, astăzi, 20 mai. Actul transpune măsurile luate cu o seară înainte, prin intermediul Hotărârii CNSU nr. 26/2020.

Principalele măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare la 1 iunie sunt următoarele:

Se redeschid terasele în aer liber, cu respectarea unor condiţii: o distanţă de minimum 2 metri între mese şi cel mult patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Vom putea ieşi din localitate fără declaraţie pe proprie răspundere. Deplasările între localităţi se vor face fără să mai fie necesară justificarea motivului călătoriei.

Se deschid şi plajele şi se reiau transporturile rutiere şi feroviare.

Vor putea fi organizate spectacole în aer liber cu cel mult 500 de spectatori. Spectatorii vor purta măşti de protecţie şi vor sta la distanţă de 2 m unul de celălalt.

Vor fi reluate competiţiile sportive, fără spectatori, în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact). În plus, poate fi reluată şi activitatea de performanţă în bazine acoperite sau în aer liber.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here