Ministrul Economiei, Virgil Popescu, adelarat astăzi, 29 mai că ordinul care include normele aplicate teraselor și plajelor începând de luni va fi publicat vineri seară.

„Ordinul, lucrează la el secretarul de stat Pârjol. Sunt aproape gata. Vor fi publicate în seara aceasta”, a afirmat Virgil Popescu

În acest sens premierul Ludovic Orban a mai precizat că de la 1 iunie, accesul pe plaje se va putea face în anumite zone şi cu cearșaful sau prosopul nu doar cu sezlongul, fiind respectată distanțarea de 2 metri între persoane.

„În Hotărârea de Guvern referitor la deschiderea plajelor, acolo am specificat că pe plajele amenajate,menţionez, accesul se face cu șezlonguri care trebuie să fie la 2 metri. Aici o să facem o revenire, pentru că asta nu înseamnă că interzicem pe o anumită suprafață dintr-o plajă amenajată ca oamenii care nu au resurse financiare să își achiziționeze șezlonguri cu 8-10 lei să poată să vină cu prosopul, cu cearșaful. O să facem corectura.

Sensul textului din Anexa 3 a Hotărârii de Guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă și care n-au posibilitatea să-și ia șezlongul, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că e vorba de plaje care sunt la mare sau la lacuri, accesul se face cu șezlonguri care au o anumită distanțare.Cu siguranta vom vace o revenire. Vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone fiecare să vină cu cearșaf, prosop”, a declarat Ludovic Orban.

 

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here