Începem o nouă lună, o nouă săptămână şi o nouă zi, care, conform tradiţiei populare, este dedicată păcălelilor. Ce ne prezintă însă ziarele, în această dimineaţă, nu sunt păcăleli, deşi unele dintre ele ne-am dori foarte mult să intre la această categorie.

Capital.ro atrage atenţia că astăzi, 1 aprilie, se aplică a doua tranşă de majorare a taxei de pod peste Dunăre, respectiv  podurile de la Feteşti – Cernavodă şi Giurgeni – Vadul Oii. Astfel, pentru podul Feteşti – Cernavodă, costul unei treceri pentru autoturisme şi vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone va urca la 13 lei iar în cazul celor cu masa totală maximă autorizată de cel puţin 12 tone, taxa pentru o trecere va fi majorată la 91 lei.

Ce este sigur? Tarifele de furnizare a gazelor naturale în regim reglementat sunt majorate de astăzi cu 5% pentru consumatorii non-casnici, acestea urmând să ajungă la 55,3 lei/MWh, potrivit Agenţiei Agerpres. Majorarea tarifară este  în conformitate cu angajamentele asumate de Guvernul României faţă de FMI, BM şi CE, concretizate în Memorandumul privind calendarul de eliminare a preţurilor reglementate la gazele naturale.

Ca o paranteză, aducem aminte în treacăt că, tot de astăzi începând, intră în vigoare coplata, iar acciza pentru tutun creşte la 56,71 euro/1.000 ţigarete. Dar cu mai multe detalii despre acestea vom reveni în materiale separate.

Ca să încheiem pe o notă mai veselă – cresc taxele, (poate) scad preţurile. Sau cel puţin astfel de informaţii circulă – vicepremierului Liviu Dragnea a declarat, duminica, la Tulcea, că Ministerul Energiei va face publică săptămâna aceasta o propunere legislativă prin care să se stabilească scăderea preţului energiei electrice, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru unităţile industriale, titrează dailybusiness.ro.

Undeva, ne-am dori ca Ziua Pacălelilor să se aplice astăzi segmentat, doar pe anumite informaţii, îndeosebi cele din primele 3 paragrafe (excluzându-l pe cel introductiv).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here