22 Februarie, 2018

ACTUALIZARE: Ziua de vineri va fi liberă pentru bugetari! În ce dată va fi recuperată?

ACTUALIZARE: În Monitorul Oficial nr. 513/14.08.2013 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 590/2013 prin care se stabileşte ziua de 16 august ca zi liberă pentru salariaţii din sectorul public.

În actul normativ este precizat că ziua de vineri va fi recuperată în instituţiile publice în data de 24 august. Sau acestea vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 30 septembrie, potrivit planificărilor stabilite.

Prevederile Hotărârii de Guvern nr. 590/2013 NU se aplică:

  • în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii;
  • magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 16 august 2013 şi nici participanţilor în aceste procese;
  • personalului din cadrul Trezoreriei Statului care desfăşoară în zilele respective activităţi stabilite prin ordin emis de Ministerul Finanţelor Publice.

Sursa: Monitorul Oficial
____________

ŞTIREA INIŢIALĂ: Guvernul va adopta în şedinţa de astăzi o hotărâre prin care ziua de vineri va fi declarată liberă.

Motivul deciziei este faptul că joi este zi de sărbătoare legală (Adormirea Maicii Domnului).

Angajaţii din sistemul bugetar vor recupera această zi într-o sâmbătă.

Adoptăm astăzi hotărârea de Guvern ca vineri să fie zi liberă, care, sigur, se va recupera într-una dintre sâmbetele viitoare. Faptul că oamenii sărbătoresc mâine Sfânta Maria e, totuşi, o sărbătoare foarte mare nu doar pentru ortodocşi, ci şi pentru catolici, a declarat premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de Guvern.

Ce zile de sărbători legale mai avem în 2013?

Deoarece 30 noiembrie (Sfântul Andrei) va pica sâmbăta şi 1 decembrie (Ziua Naţională a României) – duminica, ultimele două zile nelucrătoare de sărbătoare legală de care vom mai beneficia în acest an vor fi 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun).

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu