Tarifele maxime pentru terminarea apelurilor ar putea înregistra o scădere de 0,53 eurocenţi/minut (pentru terminarea la puncte fixe) şi de 2,11 eurocenţi/minut (pentru terminarea apelurilor la puncte mobile).

Noile praguri tarifare de 0,14 eurocenţi/minut (de la 0,67 eurocenţi/minut – fix) şi 0,96 eurocenţi/minut (de la 3,07 eurocenţi/minut – mobil), propuse de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), trebuie consultate, însă, şi la nivel european.

ANCOM a finalizat, în cursul acestei săptămâni, ultima rundă de dezbateri naţionale asupra noilor tarife maxime pentru serviciile de interconectare în vederea terminării apelurilor telefonice la puncte fixe şi mobile.

“Barierele între reţele, reprezentate în special de nivelurile mari ale tarifelor de terminare, descurajează comunicarea între utilizatorii unor reţele diferite. Noile tarife de terminare propuse de ANCOM reflectă în mod realist consumul de resurse necesar furnizării serviciilor şi vor asigura o dezvoltare sănătoasă a concurenţei, în beneficiul utilizatorilor”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

Noile tarife vor deveni obligatorii pentru toţi furnizorii de reţele din România identificaţi cu putere semnificativă pe piețele de terminare a apelurilor la puncte fixe și mobile. 

Tariful de terminare se facturează exclusiv în cazul apelurilor în afara reţelei şi reprezintă preţul pe care reţeaua apelată îl solicită pentru acceptarea apelului. 

ANCOM urmează să notifice Comisiei Europene şi autorităţilor naţionale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene setul de măsuri propuse, împreună cu motivele care stau la baza acestor măsuri.

Sursa: ANCOM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here