21 Februarie, 2018

Veste bună pentru IMM-uri: portalul unic dedicat finanţărilor UE include acum şi fondurile structurale

Noul portal unic dedicat finanţărilor UE a fost extins pentru a include şi fondurile structurale. În acest fel, întreprinderile europene vor avea un acces mai facil la finanţările de care au nevoie, anunţă Comisia Europeană.

Cele două fonduri structurale sunt Fondul european de dezvoltare regională şi Fondul social european.

Lansat luna trecută, noul portal unic dedicat finanţărilor UE oferă acces uşor la informaţii complete şi actualizate privind modul în care antreprenorii şi IMM-urile pot obţine peste 100 de miliarde de euro sub formă de finanţări în cadrul programelor din perioada 2007-2013. Datorită acestor schimbări, numărul băncilor şi al fondurilor partenere se va dubla, ajungând la peste 1000, iar IMM-urile vor avea acces la o sursă consolidată de informaţii vitale privind modalităţile de finanţare: garanţii, împrumuturi şi capital de risc, se arată în comunicatul de presă al Comisiei.

Potrivit informaţiilor instituţiei, portalul pune la dispoziţia IMM-urilor informaţii despre instrumentele financiare destinate acestora, printre care:

• Programul-cadru pentru competitivitate şi inovare (CIP);
• Instrumentul european de microfinanţare Progress;
• Instrumentul de partajare a riscurilor (PC7);
• Împrumuturile acordate de BEI pentru IMM-uri;
• Programele operaţionale naţionale şi regionale ale statelor membre de punere în aplicare a obiectivelor politicii de coeziune.

Portalul unic dedicat finanţărilor UE poate fi accesat la această adresă.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu