După ce în primă fază s-au distribuit doar 25% dintre tichetele pentru programul „Rabla”, au existat proteste şi din partea colectorilor, şi din partea proprietarilor de maşini uzate. Principala nemulţumire a fost epuizarea rapidă a primelor tichete.
Cu toate astea, ministrul mediului şi schimbărilor climatice, Rovana Plumb, a declarat că încă nu este cazul pentru o suplimentare a numărului total al tichetelor, scrie Agerpres.

În momentul acesta nu luăm în calcul o suplimentare a tichetelor pentru Programul «Rabla». Luăm în calcul orice variantă posibilă numai când vom vedea cum funcţionează şi care sunt rezultatele acestui program, dar şi în funcţie de veniturile pe care instituţia financiară, respectiv Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), le va avea disponibile, a declarat Rovana Plumb.

În acest an s-a anunţat că vor fi emise în total doar 20.000 de tichete. Dintre acestea, în primă fază s-au distribuit doar 25%, colectorii putând să ceară alte tichete numai după epuizarea celor primite. Totodată, colectorii pot solicita doar câte 200 de tichete la fiecare cerere de suplimentare.

Conform datelor furnizate de AFM, din 2005 şi până în prezent, prin programul „Rabla” au fost casate 459.775 de autoturisme uzate.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here