Potrivit Ordinului nr. 435/2021 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice au obligația completării și transmiterii unei declaraţii pe proprie răspundere – F4110.

Aşadar dacă operatorul economic se află într-o zonă unde nu există acces la rețele de comunicații electronice, operatorul economic va putea utiliza casa de marcat fiscală în modul de lucru offline cu condiţia să transmită la organul fiscal o declarație pe propria răspundere.

Termenul de declarare este:

  • Pentru marii contribuabili până la data de 30.06.2021;
  • Pentru contribuabilii mici și mijlocii până la data de 30.11.2021;
  • Pentru casele de marcat fiscale achiziționate după data de 1 decembrie 2021, termen de două zile lucrătoare de la data instalării casei de marcat.

Declaraţia se depune în format PDF, cu fișier XML atașat, semnat electronic, prin mijloace de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here