18 Februarie, 2018

UNEJR cere modificarea noului Cod de procedură civilă

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti din România (UNEJR) susţin faptul că procedura executării silite din noul Cod de procedură civilă este îngreunată de noile reglementări. De aceea, ei solicită modificarea noului cod printr-un proiect de lege, scrie Mediafax.

Proiectul de lege  a fost prezentat azi într-o dezbatere pe tema impactului noului cod.

Vicepreşedintele UNEJR, Ispas Cîrja, şi directorul Centrului de Pregătire a Executorilor Judecătoreşti, Marius Radu, au prezentat principalele aspecte care îi nemulţumesc. Printre acestea se numără următoarele:

- dificultăţi în privinţa unor aspecte precum participarea la licitaţii, distribuirea de bani, comunicarea;

- instanţele vor interveni (obligatoriu) de patru ori într-un act execuţional, chiar dacă nu sunt contestaţii (înainte se intervenea o singură dată);

- costuri excesive şi nejustificate.

La evenimentul organizat de Centrul Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Executorilor Judecătoreşti au participat şi senatorul Tudor Chiuariu şi deputatul Bogdan Ciucă (preşedinţi ai comisiilor juridice din Parlament), dar şi Florin Moţiu şi Ovidiu Puţura (secretari de stat în Ministerul de Justiţie).

Noul Cod de procedură civilă a intrat în vigoare pe 15 ianuarie 2013.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu