22 Noiembrie, 2019

Un mesaj special de Ziua Naţională a Contabilului Român

Astăzi, 21 septembrie 2017, sărbătorim cea de-a XI-a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român, prilej de aniversare pentru toţi profesioniştii contabili din România, membri CECCAR sau angajaţi în diverse ramuri ale economiei.

Contabilitatea este o știință și totodată o artă prin care se stăpâneşte o afacere, este o profesie frumoasă, unică, fără hotare, pe care dacă te hotărăști să o practici ajungi să te îndrăgostești de ea. Însă, în acelaşi timp, este o meserie care te obligă să înveți ceva nou permanent. Atât limitele ei teoretice, științifice, cât și aplicarea practică sunt în continuă mișcare în ceea ce privește exprimarea fenomenelor economice, a modului de sistematizare, prelucrare și prezentare, astfel încât despre ea niciodată nu putem pretinde că știm totul. 

Dificultatea meseriei și priceperea de care dovadă în activitatea zilnică “Furnicuţele de la contabilitate” le oferă acestora satisfacții asemenea medicilor, pentru că în acest departament se “operează cu inima unei firme”. Acești oameni, prin “cifrele” lor, se asigură de fapt că fluxul de bani este pompat așa cum trebuie către toate departamentele organizației, asigurând atât creșterea economică a societății, cât și satisfacția acționariatului.

Așa că, dragii mei, haideți să ne iubim meseria, să fim mândri că o practicum, uniți și să demonstrăm că suntem o forță activă în societate.

La mulți ani, dragi contabili!

Autor: Carmen Novac, Financial Manager Indaco Systems

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu