24 August, 2017

Un antidot al medicamentelor contrafăcute – eTACT

Consiliul Europei şi Direcţia Europeană a Calităţii Medicamentelor şi Îngrijilor Medicale au lansat la 1 februarie 2012 “eTACT”, un serviciu informatic care va permite pacienţilor să verifice autenticitatea medicamentelor prin internet şi telefoanele mobile tip “smartphone”.

eTACT face parte din strategia globală a Consiliului Europei în materie de luptă împotriva producătorilor de medicamente contrafăcute. Aplicaţia eTACT este concepută ca un serviciu public care acoperă ansamblul medicamentelor din lanţul legal de aprovizionare.

Aceasta va fi disponbilă, printre altele, în 36 state membre ale Comisiei Farmacopeei Europene.

Consiliul Europei susţine că “eTACT” va aduce o contribuţie majoră oferind un serviciu de urmărire securizat, interoperabil, eficient, rentabil şi flexibil pentru protejarea sănătăţii publice.

De asemenea, CE va organiza în următoarele luni, pentru autorităţile europene şi organizaţiile pacienţilor, consultaţii, ateliere tehnice şi o serie de ghiduri practice pe internet. Scopul atelierelor este de a ajuta utilizatorii să înţeleagă cum se foloseşte efectiv aplicţia şi de a optimiza aplicaţia în funcţie de necesităţile acestora.

Sursa: Jurisprudenţa CEDO

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu