19 Februarie, 2018

Tu ai un plan de dezvoltare personală?

Cred cu tărie că un plan de dezvoltare personală şi profesională ar trebui implementat măcar din adolescenţă. Un plan individual – chiar şi empiric – este necesar pentru a creşte, a ne dezvolta, a ne transforma.

Este extrem de util pentru viitorul fiecăruia, pentru viitorul copiilor noştri (pentru că ne copiază în ceea ce facem) şi, mai ales, pentru viitorul acestei ţări.

Cum ar fi dacă ai începe astăzi primul tău plan de dezvoltare individuală? Cum ar fi dacă l-ai concepe împreună cu copilul tău? Sunt câţiva paşi destul de simpli pentru a scrie un astfel de plan:

1. Începe cu un obiectiv, UN OBIECTIV MARE Şi MOTIVAŢIA ta pentru a te dezvolta

Chiar şi dacă ai doar o idee vagă despre ce ai vrea să fii sau să ai, este bine să îţi faci un plan de dezvoltare. Din ce motiv? Pentru că vei avea şanse mult mai mari să ajungi acolo unde vrei! Iar dacă acesta este un motiv mult prea mic pentru tine, atunci faptul că îi vei da un exemplu copilului tău te poate urni din loc.

Iată câteva alte motive:

• Vrei un loc de muncă nou;
• Eşti proaspăt angajat. Fie la primul tău job, fie la al zecelea este important să vrei să îţi dezvolţi cunoştinţele şi abilităţile;
• Ai un loc de muncă unde te străduieşti din răsputeri să avansezi;
• Vrei să îţi dezvolţi propria afacere;
• Vrei mai mulţi bani;
• Sau, pur şi simplu, te simţi inconfortabil în pielea ta.

» Citeşte articolul integral pe CariereOnline.ro.

Foto: Sxc.hu

Fara comentarii

Scrie un comentariu