18 Februarie, 2018

Top 5 cele mai importante ştiri din domeniul legislativ în săptămâna 13-19 mai

Săptămâna trecută, pe LegeStart.ro au fost dezbătute mai multe subiecte care v-au captat atenţia în mod special. În acest sens, am întocmit un top al celor mai citite cinci ştiri din perioada 13-19 mai.

Topul arată în felul următor:

1. IMM-urile vor primi ajutoare de minimis – Este vorba de un proiect de lege lansat în dezbatare publică de către Ministerul Finanţelor. Acesta prevede faptul că IMM-urile vor putea beneficia de ajutoare de minimis pentru investiţiile realizate, în procent de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare.

2. Modificările la Codul fiscal au fost adoptate, însă sunt aduse noi completări – Deputaţii au adoptat un proiect de lege care vizează mai multe aspecte ale legislaţiei fiscale, printre care impozitul pe profit, impozitul pe venit sau accizele.

3. Guvernul a adoptat acordarea ajutoarelor de minimis pentru IMM-uri – Ştire referitoare la adoptarea de către Guvern a proiectului de hotărâre privind acordarea de ajutoare de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii.

4. Legea retrocedărilor a fost publicată în forma oficială – Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România a fost publicată în numărul 278 al Monitorului Oficial.

5. Depunerea formularului 221 se amână până pe 27 mai – Un anunţ de la Fisc ce vizează persoanele care trebuie să depună declaraţia privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi ştiri publicate pe LegeStart.ro, urmăreşte-te pe Facebook şi Twitter!

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu