19 August, 2017

Tichetul de contravenţie anexat permisului auto ar putea deveni obligatoriu

Strategia naţională pentru siguranţa rutieră 2011-2020, un document pregătit de Guvern în domeniul legislaţiei rutiere, ar putea introduce “tichetul de contravenţie”, conform fin.ro.

Acest document va fi anexat permisului de conducere şi va deveni obligatoriu la prezentarea actelor solicitate de către organele de control.

Ce este tichetul de contravenţie?

Potrivit Strategiei naţionale pentru siguranţa rutieră 2011-2020, “tichetul de contravenţie” va evidenţia amenzile plătite, iar lipsa acestuia va însemna că şoferul nu a achitat amenda şi va atrage după sine suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule până la plata sumei respective.

Va fi reintrodusă, de asemenea, posibilitatea plăţii pe loc a amenzii, pe bază de chitanţă eliberată de agentul de poliţie şi cu eliminarea prescrierii proceselor verbale. O parte din încasările obţinute din amenzi vor fi vărsate la bugetul de stat, fără ca sumele să fie cedate integral la bugetele locale, ca în prezent.

Consiliere psihologică pentru permis

Conform documentului citat, vor fi majorate gradual, în funcţie de cuantumul vitezei, atât durata de suspendare a permisului, cât şi cuantumul amenzii pentru “creşterea gradului de intransigenţă” a legii în cazul vehiculelor care circulă cu viteză mai mare decât cea legală.

După cum spuneam într-o ştire anterioară care făcea referire la acest subiect, şoferii care vor să beneficieze de reducerea duratei de suspendare a permisului vor putea opta pentru programe de reabilitare comportamentală sau consiliere psihologică, pentru cursuri de conducere defensivă şi preventivă sau pentru efectuarea în spitale a unui “stagiu de asistare a victimelor accidentelor rutiere”.

Sursa: fin.ro

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu