21 Octombrie, 2019

Terminăm de realizat cardurile electronice de sănătate la timp?

Până în această săptămâna au fost realizate aproape cinci milioane și jumătate de carduri electronice, iar celelalte 9,5 milioane vor fi gata până la începutul toamnei, a declarat Cristian Busoi, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Zilnic sunt produse 55.000 de carduri și se lucrează continuu șapte zile din șapte, cu toate cele cinci aparate de imprimat. „La un ritm de 1,5 milioane de carduri pe luna s-ar putea ca în șase-șapte luni să fie realizate și cele 9,5 milioane de carduri care au mai rămas. Până la sfârșitul lunii august se poate vorbi de finalizarea producţiei.”, a afirmat reprezentantul CNAS.

Cardurile vor fi distribuite în două perioade: una, în primăvară, iar cealaltă, la începutul toamnei. După distribuire, ori de la 1 octombrie 2014, ori de la 1 ianuarie 2015, toate serviciile medicale vor trebui să se deconteze în baza acestui card electronic.

Citeşte articolul integral pe PaginaMedicală.ro.

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu