17 August, 2017

Termenul limită de utilizare a tichetelor valorice din cadrul programului Rabla a fost modificat

În Monitorul Oficial nr. 783 din 21 noiembrie 2012 a fost publicat Ordinul Ministerului Mediului şi Pădurilor nr. 3821/2012 pentru aprobarea unor derogari de la dispoziţiile Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, aprobat prin Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 981/2012, prin care s-a stabilit termenul limită de utilizare a tichetelor valorice din cadrul programului Rabla şi data limită de depunere a cererilor de decontare.

Modificările au intrat în vigoare şi se aplică de la data publicării Ordinului MMP, respectiv de miercuri, 21 noiembrie 2012, exclusiv în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional iniţiat în anul 2012.

Conform actului normativ, utilizarea tichetului valoric se face până la data de 10 decembrie 2012 inclusiv, în condiţiile în care, în varianta anterioară a Ghidului se prevedea că utilizarea tichetului valorci se poate face până la data înscrisă în curpinsul său.

Neutilizarea tichetului până la data nou stabilită atrage decăderea proprietarului din dreptul de a beneficia de prima casare.

În ceea ce priveşte contractul de finanţare nerambursabilă, în temeiul căruia se asigură decontarea contravalorii tichetelor utilizate de către proprietari în programul Rabla, se prelungeşte perioada de valabilitate a acestuia, de la 12 decembrie, până la 31 decembrie.

De asemenea, ultima cerere de decontare din cadrul programului Rabla se poate depune, cel mai târziu, la data de 13 decembrie 2012, iar decontarea se efectuează până la data de 24 decembrie 2012, inclusiv. Anterior, data limită de depunere a cererii de decontare era cea de 25 noiembrie, decontarea urmând a se efectua până pe 12 decembrie.

Nu în ultimul rând, Ordinul MMP mai prevede că, în cazul în care achiziţionarea autovehiculului nou nu se realizează din culpa exclusivă a producătorului validat, acesta are obligaţia de a oferi proprietarului înscris, în maximum 90 de zile de la data de 31 decembrie 2012 (anterior, 12 decembrie), posibilitatea achiziţionării unui autovehicul nou, din al cărui preţ se va scădea contravaloarea tichetului valoric/tichetelor valorice.

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu