10 Decembrie, 2019

Cine nu mai are nevoie, de astăzi, de viza de scurtă şedere pentru România?

Începând de astăzi, posesorii de vize uniforme, vize de lungă şedere sau permise de şedere emise de state membre ale Spaţiului Schengen nu vor mai fi supuşi obligativităţii vizei de scurtă şedere pentru a intra pe teritoriul României.Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, aceste prevederi se aplică în cazul unei şederi neîntrerupte sau a mai multor şederi a căror durată să nu depăşească 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile.Măsura se aplică odată cu intrarea în vigoare, începând cu data de 1 februarie, a OUG nr. 109/2013 pentru completarea OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, publicată în Monitorul Oficial nr.796/2013.Pentru ca titularii documentelor sus-menţionate să poată beneficia de această facilitate este necesar ca numărul de intrărilor şi durata şederii  autorizate să nu fi fost epuizate.Totodată, dreptul de şedere al cetățeanului străin pe teritoriul României nu poate depăşi dreptul de şedere conferit prin vizele sau permisele ...

continuare →

Ce trebuie să ştiţi dacă doriţi să călătoriţi în Marea Britanie?

În cele ce urmează vom relua seria articolelor informative referitoare la condiţiile de călătorie existente în diverse ţări de pe mapamond. În sprijinul dumneavoastră, punem la dispoziţie informaţii privind regimul de şedere, accesul pe piaţa muncii, reglementările vamale, circulaţia privind traficul auto şi multe alte aspecte importante, pe care trebuie să le cunoaşteţi în cazul în care v-aţi decis să călătoriţi în ţara respectivă. Astfel, în continuare vă prezentăm un mic ghid de călătorie pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Condiţii de intrare şi regim de şedere Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Marea Britanie, intrarea  fiind permisă cu paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate. Atenţie! În cazul în care doriţi să munciţi în Marea Britanie, accesul pe piaţa forţei de muncă este restricţionat şi se poate face numai în baza unui permis de muncă sau a unui ...

continuare →