20 Martie, 2018

Stabilirea consumului specific de carburant

” În actele normative care reglementează modul de deducere a T.V.A. la combustibil  se precizează că trebuie avută în vedere: “norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs “. Poate administratorul societății, prin decizie administrativă, să stabilească “norma proprie de consum”, având în vedere diferiți factori (urban, rural, tonaj, încărcat sau nu, vechimea mașinii s.a.) care influențează consumul, sau există o prevedere legală emisă de vreun minister privind “norma” aceasta de consum?”

Nu există o prevedere legală în acest domeniu emisă de vreun minister, fiind vorba de norme proprii de consum, specifice fiecărui tip de vehicol. Există un consum indicat de fabricant, dar în consumul efectiv intervin mulți factori, așa cum se specifică și în întrebare.

Deci, consumul specific se stabilește de către persoana impozabilă, avân în vedere condițiile concrete în care circulă autovehicolul.

 

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu