23 Februarie, 2019

Situaţiile, jurnalele şi plăţile pe care le avem de rezolvat până pe 18 august

Până pe 18 august trebuie rezolvate o serie de situaţii, jurnale şi plăţi, conform informaţiilor din Calendarul fiscal Lege5.

De obicei, termenul-limită de depunere este data de 15 a lunii în curs. Însă în luna august data de 15 (dacă pică în timpul săptămânii) este zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează (Adormirea Maicii Domnului). Prin urmare, în luna august a acestui an termenul se mută luni, pe data de 18.

Pentru a afla ce contribuabili sunt vizaţi şi pentru a descărca declaraţii şi alte documente necesare, puteţi accesa Calendarul fiscal Lege5 AICI.

Lista cuprinde următoarele:

- Depunerea jurnalelor privind livrările de combustibil destinat utilizării exclusiv pentru aviaţie/navigaţie pentru luna precendentă;

- Depunerea jurnalelor privind achiziţiile/ livrările de combustibil destinat utilizării exclusiv pentru aviaţie/ navigaţie pentru luna precendentă;

- Situaţiile privind operaţiunile desfăşurate în antrepozitul fiscal de producţie pentru luna precendentă;

- Situaţia centralizatoare privind achiziţiile şi livrările de produse accizabile pentru luna precendentă;

- Situaţia centralizatoare privind achiziţiile şi livrările de produse energetice pentru luna precendentă;

- Situația centralizatoare privind achiziţiile/utilizările de produse accizabile şi livrările de produse finite rezultate în luna pentru luna precendentă;

- Depunerea Situaţiei produselor din grupa tutunului prelucrat eliberate pentru consum în luna de raportare – pentru luna precedentă;

- Situaţia centralizatoare privind privind livrările de produse accizabile în luna … anul … / pentru luna precendentă;

- Evidenţa achiziţionării, utilizării şi returnării marcajelor pentru luna precendentă;

- Plata cotei de contribuţii sociale pentru şomaj pentru luna precedentă;

- Plata impozitului pe spectacole şi depunerea declaraţiei privind încasările din spectacole.

În afară de cele enumerate mai sus, trebuie să reamintim şi faptul că tot 18 august este termenul-limită şi pentru depunerea raportărilor contabile la 30 iunie 2014 ale operatorilor economici. Depunerea se poate face în format tipărit şi în format electronic sau doar în forma electronică – pe portalul www.e-guvernare.ro.

————————————(P)————————————

În Lege5 Online, Calendarul fiscal poate fi personalizat în funcţie de domeniul de activitate în care lucraţi, însă există şi posibilitatea de a crea propriile calendare. Totodată, puteţi seta alerte pentru obligaţiile trecute în calendare.

Aflaţi mai multe despre Calendarul fiscal Lege5 de AICI.

calfis18aug14

Foto articol: Free Images

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu