În cadrul şedinţei plenului Senatului de astăzi, 19 februarie 2013, a fost adoptată propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare prin care se reglementează menţinerea cadrelor militare în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.

Consultă integral proiectul de act normativ! Click aici!

Astfel, conform propunerii formulate în Raportul întocmit de Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (pagina 15), cadrele militare, inclusiv generalii şi amiralii, pot fi menţinute în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare până la vârsta de 60 de ani, cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei, în raport cu nevoile de încadrare.

Această adăugire de ordin normativ vine ca urmare a necesităţii corelării dispoziţiilor din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul că, prin crearea unei discriminări pozitive pentru cadrele militare generali şi amirali se încalcă principiul legii menţionate anterior, acela de a institui un sistem unitar privind limitele de vârstă.

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, care a fost respinsă anterior de Camera Deputaţilor, a fost votată de Senat în calitate de Cameră decizională.

Consultă integral Raportul Comisiei pentru apărare! Click aici!

Sursa: Senatul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here