18 Februarie, 2018

Se doreşte modificarea Legii nr. 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice

Pe site-ul Senatului, în rubrica Propuneri legislative aflate în consultare publică, se află un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice.

Potrivit expunerii de motive, îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice, aflate în situaţia de dependenţă sociomedicală, revine Statutului Român, respectiv consiliilor locale pe raza cărora se află domiciliul celor aflaţi în nevoie.

 Astfel, se modifică alineatul 1 de la articolul 13 din Legea nr.17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice şi va avea următorul cuprins:

„Pentru asigurarea îngrijirii la domiciliu a persoanei vârstnice aflate în situaţia de dependenţă sociomedicală, stabilită potrivit grilei naţionale de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice, consiliile locale sunt obligate să angajeze personal de îngrijire prin plata cu ora, fracţiuni de normă sau normă întreagă, în funcţie de perioada de îngrijire necesară a se acorda”.

Opiniile persoanelor interesate de acest proiect de lege pot fi trimise în scris, la adresa Senatul României, Calea 13 septembrie, nr.1-3, Sector 5, Bucureşti, respectând formularul de pe site-ul Senatului, pot fi depuse personal la Sediul Senatului României, Biroul de Relații Publice, sau pot fi transmise prin intermediul formularului on-line corespunzător fiecărei inițiative legislative.

Sursa: Senatul României

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu