18 Februarie, 2018

Şcolile vor afişa pe internet situaţia absenţelor elevilor

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că vrea să oblige şcolile să afişeze pe internet situaţia absenţelor elevilor, scrie Mediafax.

Ministrul consideră că problema absenţelor este una gravă, care trebuie remediată pe termen lung. Astfel, anul şcolar 2013-2014 ar putea fi primul în care se va lua această măsură.

“Este un lucru grav când un copil nu vine la şcoală. Eram în SUA, am lipsit trei zile pentru că am fost bolnav şi au sunat să mă întrebe de ce lipsesc. Dacă în SUA o facultate sună după student, de ce în România şcoala să nu fie interesată de ce se întâmplă cu elevii? De aceea, voi încerca să avem raportarea lunară a absenţelor, pe fiecare şcoală, pe internet, începând cu anul şcolar 2013-2014. (…) Poate este nevoie să facem educaţia părinţilor pentru controlul riguros al copiilor”, a declarat Remus Pricopie.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu