19 Noiembrie, 2019

Schema de minimis pentru IMM-uri: S-au înscris deja peste 1200 de solicitanţi

ACTUALIZARE (28 ian.): Peste 7000 de IMM-uri au solicitat ajutorul de minimis. Află mai multe din acest articol.
__________

Înscrierile online pentru obţinerea ajutorului de minimis pentru întreprinderi mici şi mijlocii au început ieri (15 ianuarie) – zi în care s-au înscris peste 1000 de IMM-uri.

Înscrierile online se desfăşoară într-un interval de zece zile – adică până pe 24 ianuarie (ora 20:00).

Potrivit informaţiilor colectate până în acest moment pe Minimis2014.ro, s-au înscris deja peste 1200 de IMM-uri, dintre care aproximativ 1100 numai în prima zi. Lista completă este aici (este actualizată constant).

Dintre IMM-urile înscrise până acum, aproximativ 115 au obţinut punctajul maxim (100).

Notă: Solicitanţii pot transmite formularele o singură dată, iar acestea NU mai pot fi modificate după transmitere.

***

Înscrierile se fac pe site-ul Minimis2014.ro, iar fiecare proiect este evaluat automat şi i se acordă un punctaj de la 0 la 100. Punctajul minim pentru acceptare este 60.

După încheierea sesiunii, solicitanţii acceptaţi (de principiu) vor fi supuşi unor verificări administrative, de eligibilitate.

Ajutorul va fi acordat sub formă de sume nerambursabile, în procent de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, pe o perioadă de doi ani fiscali consecutivi, în limita echivalentului în lei a valorii maxime de 100.000 de euro.

Se estimează că vor beneficia de ajutorul de minimis cel puţin 1111 IMM-uri.

Notă: Mai multe informaţii despre modificările făcute la schema de minimis pentru IMM-uri prin Hotărârea de Guvern nr. 848/2013 găsiţi în acest articol.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu