16 Februarie, 2019

Schema de minimis pentru IMM-uri: anumite societăţi NU sunt obligate să depună cererea de acord şi documentaţia aferentă

Societăţile care au obţinut mai puţin de 90 de puncte la înscrierea pentru obţinerea ajutorului de minimis pentru IMM-uri NU sunt obligate să depună cererea de acord şi documentaţia aferentă, potrivit unui anunţ al Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Măsura a fost luată deoarece numărul de solicitanţi pentru obţinerea ajutorului de minimis este destul de mare (7082) pentru bugetul alocat schemei (aproximativ 125 de milioane de euro).

Întrucât întocmirea documentaţiei aferente cererii de acord pentru finanţare presupune costuri ridicate (raport ANEVAR, autentificare documente, extras de carte funciară etc.), pentru a limita efortul financiar depus de către aplicanţi, societăţile care au obţinut un punctaj mai mic de 90 de puncte NU SUNT OBLIGATE să depună cererea de acord şi documentaţia aferentă în termenul de zece zile lucrătoare de la primirea Scrisorii de înştiinţare privind admiterea la verificarea administrativă şi de eligibilitate, emisă la 28.01.2014. Acestora li se vor solicita documentele printr-o nouă Scrisoare, emisă ulterior, în aceleaşi condiţii, în cazul suplimentării bugetului sau dacă vor exista renunţări sau respingeri”, este menţionat în comunicatul de presă.

Societăţile care au obţinut de la 90 de puncte în sus trebuie să trimită cererea de acord şi documentaţia aferentă până pe 12 februarie (ora 16:00).

Potrivit listei de solicitanţi, sunt 2379 de societăţi care au obţinut de la 90 de puncte în sus la înscriere. Restul până la 7082 au obţinut între 85 şi 60 de puncte.

Se estimează că de ajutorul de minimis (acordat în baza HG nr. 274/2013) vor beneficia cel puţin 1111 IMM-uri.

Înscrierea online a avut loc în perioada 15-24 ianuarie.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu