20 Ianuarie, 2018

SCHEMA DE MINIMIS. Ministrul finanţelor a anulat sesiunea de înregistrare de ieri. Aceasta va fi reluată ulterior!

Ministrul finanţelor, Daniel Chiţoiu, a anunţat că a decis să anuleze sesiunea de ieri de înregistrare online a cererilor de acord pentru finanţare în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru IMM-uri.

Am decis ca sesiunea de înregistrare online pentru schema de minimis să fie anulată şi reluată ulterior pentru a oferi egalitate deplină de şanse tuturor IMM-urilor interesate să înregistreze cereri de finanţare, eliminând orice suspiciune cu privire la corectitudinea derulării acestei proceduri, precizează ministrul într-un comunicat de presă.

După ce a fost amânată de trei ori, prima sesiune de înregistrare online a cererilor de acord pentru finanţare în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru IMM-uri a început ieri şi s-a terminat tot ieri, după doar şase minute. În acel interval de timp a fost epuizat bugetul de 500 de milioane de lei.

Înainte de luarea acestei decizii, ministrul finanţelor a dispus demararea unei anchete interne, din cauza problemelor întâmpinate de persoanele care au vrut să-şi înregistreze online cererile de acord pentru finanţare.

Am fost informat în legatură cu existenţa unor probleme în procedura de depunere online din cadrul schemei de minimis. Am dispus imediat demararea unei anchete interne împreuna cu STS şi alte instituţii competente din domeniul siguranţei IT. Din primele investigaţii a rezultat faptul că resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente în urma anticipării greşite a numărului mare de firme care sunt interesate. Astfel, au apărut blocaje şi mesaje de eroare în accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimis, mai precizează Daniel Chiţoiu.

Potrivit sursei citate, investigaţia este în derulare şi rezultatele acesteia vor fi urmate de măsurile necesare.

SISTEMUL A FOST DEPĂŞIT

Informaţiile făcute publice de MFP arată că ieri, în intervalul 8:30-8:36, peste 20.225 de persoane au intrat pe pagina de internet dedicată schemei de minimis, iar 3.164 dintre acestea completau formularul.

Dintre persoanele care completau formularul, 714 au reuşit să-l trimită completat şi să primească recipisa de înregistrare, iar 644 dintre solicitări au fost admise.

Sistemul a fost depăşit de situaţie, acesta fiind motivul pentru care multe persoane nici n-au putut accesa pagina formularului.

Având în vedere gradul de solicitare a sistemului descris mai sus, din punct de vedere tehnic, celelalte persoane care au depăşit numărul de 20.225 de utilizatori, în acest interval, nu au putut accesa pagina de internet întrucât limita tehnică a echipamentelor IT fusese deja atinsă”, se arată într-un anunţ al MFP-ului.

LegeStart vă va ţine la curent cu evoluţia situaţiei.

Sursa: MFP

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu