11 Decembrie, 2019

Şase semne că şefii plănuiesc să te înlocuiască

Cei mai mulţi dintre noi suntem atât de prinşi de ce avem de făcut zilnic încât ignorăm unele semnale evidente şi nu suntem atenţi la informaţiile noi şi mai ales la schimbările care ne sperie.

Nu suntem capabili, de exemplu, să ne dăm seama la timp ca “nu vom mai avea acest job pentru multă vreme”, potrivit unui articol publicat pe reţeaua de socializare LinkedIn.

Ni se întâmplă de multe ori să auzim la birou fraze de genul “Nu mă aşteptam la aşa ceva. Am fost chemat într-un birou, mi s-au dat nişte hârtii la semnat şi mi-au spus că nu mai au nevoie de mine. Eram atât de copleşit de ce-mi spuneau încât nu eram în stare să înţeleg bine.”

Când îţi pierzi slujba brusc eşti în stare de şoc, însă reacţia este normală, mai ales când nici prin cap nu-ţi trecea că se va întâmpla asta. Specialiştii spun că e bine să fim mereu atenţi la mişcările de trupe care au loc în companie. Cu cât suntem mai pregătiţi, cu atât reacţia noastră va fi mai adecvată situaţiei.

1. Eşti exclus dintr-un proiect important fără motiv

Dacă lucrezi de ceva timp la un proiect mai mare, unde te descurci destul de bine, şi, cu toate astea, eşti îndepărtat brusc sau treptat, atunci ai motive să fii bănuitor. E o mişcare destul de nerezonabilă, în cazul în care motivul îndepărtării tale nu este realocarea ta la un proiect nou. Dacă nu ţi se spune ce urmează să faci, dacă tu pui întrebările şi răspunsurile sunt evazive, atunci ar fi bine să te apuci să-ţi cauţi altă slujbă.

(…)

» Citeşte integral articolul pe CariereOnline.ro.

Foto: Free Images

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu