Potrivit Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), garanţiile în cadrul Programului  “Prima Casă”  se aprobă în maximum 3 – 4 zile de la data înregistrării solicitării de garantare însoţită de documentaţia completă.

Conform prevederilor art.8.1. din formularul standard al contractului de Garantare pentru achiziţia de locuinţe în cadrul Programului “ Prima casă”, prevăzut în Anexa nr.5 la Protocolul-cadru aprobat prin Ordinul comun nr.2024/1043/2011, contractul de garantare “intră în vigoare la data semnării sale de către părţi şi este valabil pe toată durata finanţării garantate.”

În aceste condiţii, valabilitatea garanţiei şi implicit a contractului de garantare nu este afectată de condiţia rezolutorie a semnării contractului într-un anumit termen.

Până la data de 6 octombrie s-au primit în cadrul Programului Prima Casă 4 un număr de 8.416 de solicitări de garantare pentru accesarea de finanţări în valoare de 323.574.193 euro, cu o valoare medie a finanţării de 38.448 euro.

Sursa: Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here