20 Martie, 2018

S-a prelungit termenul până la care spitalele se pot încadra în criteriile de clasificare

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătăţii, termenul până la care spitalele se pot încadra în criteriile de clasificare, conform planurilor de conformare aprobate, s-a prelungit cu un an, până la data de 31 decembrie 2012.

Ministerul Sănătăţii a aprobat şi va publica în Monitorul Oficial Ordinul pentru completarea şi modificarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 323/2011 privind aprobarea metodologiei şi a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă.

Astfel, cele 117 unităţi sanitare clasificate în categorii cu plan de conformare, vor avea timpul necesar pentru a-şi rezolva problemele existente cu asigurarea liniilor de gardă, dotarea cu aparatură medicală performantă sau reorganizarea activităţii cu asigurarea de servicii medicale şi în alte domenii de specialitate.

De asemenea, actul normativ mai prevede  modificarea criteriilor de clasificare în categoriile I şi II a spitalelor clinice aflate în centrele universitare.

În acest sens,  spitalele din aceste categorii vor avea obligaţia de a îndeplini criteriile de clasificare, cu excepţia asigurării structurii şi liniei de gardă aferente pentru 3 specialităţi, faţă de 2 specialităţi câte erau prevăzute, în situaţia în care în aceeaşi localitate, pe o rază de 5 km, există o altă unitate medicală care poate să asigure asistenţa medicală continuă.

Nu în ultimul rând, actul normativ stipulează şi introducerea responsabilităţii spitalului de realizare a activităţii de îndrumare şi coordonare metodologică, în conformitate cu metodologia aprobată prin ordin al ministrului sănătăţii.

Sursa: Ministerul Sănătăţii

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu