21 Februarie, 2018

Românii pot lucra oriunde în UE din acest an

Ultimele restricții pe piața muncii din Uniunea Europeană pentru români și bulgari au fost ridicate de la 1 ianuarie 2014, fapt primit cu preocupare în unele țări. Potrivit Agerpres, Bucureștiul și Sofia asigură însă că temerile sunt nefondate, după ce ultimele restricții au dispărut în nouă țări (Germania, Austria, Belgia, Spania, Franța, Marea Britanie, Luxemburg, Malta, Olanda), la șapte ani de la aderarea României și Bulgariei la UE.

Premierul român Victor Ponta și oficiali bulgari asigură cu regularitate că nu va exista niciun val de emigrație începând de miercurea aceasta. “Oamenii…vor un loc de muncă bun, un venit mulțumitor și dreptate în țara lor și nu să își cumpere un bilet doar dus din Bulgaria”, a spus marți seară președintele bulgar Rossen Plevnielev în mesajul său de Anul Nou.

Numeroși analiști independenți din România și Bulgaria sunt de părere că nu se poate aprecia exact numărul persoanelor care vor pleca din cele două țări, dar estimează că marile valuri de emigrație au avut deja loc.

Sursa: Agerpres.ro

Despre autor  ⁄ De Weekend

Un efort comun al redacţiei de a găsi informaţii interesante, cu subiecte atrăgătoare, potrivite pentru un weekend relaxant. Vorbim despre educaţie, sănătate, mediu, evenimente şi orice altceva.

Fara comentarii

Scrie un comentariu