22 Februarie, 2018

România, ţara declaraţiilor şi plăţilor fiscale

Numărul de taxe şi contribuţii din România şi plăţile aferente continuă să rămână mare comparativ cu ţările dezvoltate, astfel că firmele ajung să aloce mai mult timp pentru administrarea fiscală a afacerii decât pentru a se ocupa de business, potrivit unui articol ZF.ro.

România se află pe poziţia 134 în clasamentul Paying Taxes 2014, raport realizat de Banca Mondială şi compania de consultanţă şi audit PwC. În 2012, România ocupa locul 136. În top România este devansată de Bulgaria (locul 81), Republica Moldova (95), Botswana (47), Afganistan (98), Bangladesh (100) sau Bhutan (104).

Banca Mondială a ajuns la concluzia că România are cele mai multe plăţi fiscale din UE, pentru achitarea cărora o companie pierde anual 200 de ore
pt2014

Sursa foto: pwc.com

În plus, numărul de taxe şi contribuţii şi plăţile aferente acestora continuă să fie mare. O companie din România face în fiecare an 39 de plăţi către stat în contul taxelor şi con­tri­bu­ţiilor, de trei ori mai multe faţă de media UE, iar cea mai mare parte din povara fiscală este distribuită pe muncă, conform unui raport publicat de Banca Mondială.

Sursa: Ziarul Financiar, PWC.com

 

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu